BBQ - Feest op de rooster
BBQ – Feest op de rooster is niet zomaar het zoveelste barbecueboek in de rij. Het is vooral een hebbeding voor wie nog meer plezier wil vinden in het grillen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel. Een lijst met boekhandels vind je hier: http://www.boek.be/boekhandels. Bij sommige boekhandels kan je ook online bestellen.


Er zijn ook een aantal winkels waar je het boekje in een actie vindt:


WIST JE DAT?


Een aarzelende zonnestraal volstaat veelal om de barbecue het tuinhuis uit te rollen en familie en/of vrienden samen te roepen voor een bak- en braadsessie. Het is niet enkel de marketing van de barbecuebusiness die ons dan ter order roept. Om dat te begrijpen moeten we best wel ver terug in de tijd gaan; zo’n twee miljoen jaar geleden, toen de (aap)mens vlees begon te braden.

Evolutionair psycholoog Richard Wrangham stelt in zijn boek ‘Catching Fire: How cooking made us human’ dat het braden van vlees een scharniermoment was in de fysieke en sociale ontwikkeling van de mens. Meer bepaald bij de evolutie van oermens naar de homo erectus met een groter hersenvolume. Uitgebreid kauwen op voedsel maakte dat het gezicht slanker werd en het gebit meer ontwikkeld. Voor onze primitieve voorouders was koken een tijdrovende bezigheid: dagelijks (klok)vast terugkerend en terugvallend op organisatie en sociale contacten. Jagen, vuur maken, braden en eten met anderen vereisen immers allerhande vaardigheden. In die zin gaat ons hedendaags barbecueën dus terug naar ons oerinstinct. Of: hoe we zelfs daarbij verwant zijn met Fred Flintstone .