Vluggertje op de rooster?

Fijne vleeswaren: heerlijk en snel klaar!


Pastrami

Dit vlees is bijzonder populair in grote steden in het buitenland. Meer en meer hamburgertenten vervangen er hun hamburgers door pastramibroodjes. Pastrami is gekookte runderborst die gedurende een aantal dagen gezouten en gekruid wordt. Je koopt het afgewerkt. Het volstaat het vlees voldoende dik te snijden en zo op de barbecue te leggen. Kruiden hoeft niet meer, het vlees is zo al helemaal op smaak. Heel even laten grillen en klaar is pastrami. De dikke sneden snij je na het bakken in fijne plakjes.

Gekookte ham

Een hammetje is een tijdloze klassieker. Het wordt in allerhande variaties klaargemaakt en vaak ook in hutsepot gebruikt. Gekookte ham is qua smaak best vergelijkbaar. Dikke plakken ham zijn meteen roosterklaar. Wie er een extra smaakje wil aan toevoegen kan de vleesplakken marineren. Doe je dat liever niet, dan kruid je naar eigen smaak.

Grillworst met kaas

Wie van stevige kost houdt, pikt wel eens een grillworst mee. Zelfs koud, bij een boterham, is het er al eentje om duimen en vingers van af te likken. Grillworst met kaas is echter overheerlijk op de barbecue. Net zoals alle andere fijne vleeswaren koop je die kant-en-klaar, euh, roosterklaar dus. De kaas gaat bij het barbecueën smelten en vermengt zich smeuïg met de kruidige smaak van de grillworst.

Kalkoenham of kippewit

Wie op dieet staat, hoeft de barbecue niet likkebaardend vanop een afstand te volgen. Het mag wel wat meer zijn dan enkel naar het menu kijken. Wit vlees vormt een smakelijk alternatief voor de bourgondische barbecue. Stevige plakken kalkoenham of kippewit laten zich erg makkelijk grillen. Door er wat mee te schuiven kan je het motief van de rooster in vakjes op het witte vlees laten aftekenen. Zo eet het oog ook mee. Zware marinades zullen voor mensen op dieet misschien wel een struikelblok zijn. Afkruiden met kruiden die het dieet toelaat, is dan ook de boodschap.

Vleeswaren Decru

Vlees dat gegeten wordt zonder vrolijkheid of muziek, wordt slecht verteerd.

SIR WALTER SCOTT
Schots dichter en schrijver 1771-1832


BBQ - Feest op de rooster