ELVAMA - Your South African experience

Ina Paarman, de oprichter van het bedrijf, gebruikt de goed bewaarde geheime recepten van haar grootmoeder om de kruidenmengelingen samen te stellen. Zij is erin geslaagd ons te laten genieten van de typische Zuid-Afrikaanse smaken die we proeven tijdens een echte Zuid-Afrikaanse braai. Ina Paarman streeft ernaar om authentieke producten te maken met verse ingrediënten van de beste kwaliteit.


Elvama kruiden

Het parfumflesje van de barbeque


Van oudsher worden op de barbecue rijkelijk Provençaalse kruiden gebruikt. Vaak riant uitgestrooid op alles wat gebakken wordt. Barbecuespecialisten ontkrachten de mythologische waarde van deze klassieker. Dit soort kruiden is uitermate geschikt om aan uw buren geursgewijs te laten weten dat je de barbecue aangemaakt hebt. Maar qua smaak betekenen ze amper iets voor uw gerecht. Zodra ze immers op het hete vuur, vlees, vis of groentjes vallen, vatten ze vuur. Enkel dit geeft de geur af. Meteen is het nu duidelijk waarom dit ook wel eens jaloeziekruiden genoemd wordt? Je zorgt voor veel meer smaak met een tuiltje diverse tuinkruiden. Knip stukjes op een lengte van een zestal centimeter en bundel ze samen met een touwtje.
Hou die even onder de kraan tot ze wat vochtig zijn maar niet helemaal doordrenkt. Leg ze aan de rand van uw vuur.
Smaak en geur verzekerd!